Debatteren in de Kamer... Dat kunnen de leerlingen van 4 HUW B als de beste!
Geo-olympiade

Cesuur: minimum 66%
Aantal deelnemers: 1.412
Gemiddelde score: 56,02%
Standaard afwijking: 14.34
Minimum score: 2.94%
Maximum score: 94.12%
Aantal geplaatste deelnemers voor de tweede ronde is 371. Zij nemen hieraan deel op woensdag 7 februari 2018.

Preben Verhelst mag onze school in ronde 2 vertegenwoordigen: hij behaalde 66.17 %. Sander Rasschaert en An-Sofie Capelle misten op een haar na de selectie.
Proficiat aan alle deelnemers!


volkssterrenwacht MIRA

Een uitstap naar de volkssterrenwacht MIRA met de vrijwilligers van het 5e jaar.


Federaal Parlement

Op donderdag 19 oktober trokken de leerlingen van 4 HUW A naar het Federaal Parlement in het kader van het vak cultuurwetenschappen. In de voormiddag bouwden de leerlingen hun eigen stad of 'Democracity'. In de namiddag woonden ze onder andere de plenaire zitting van de Kamer bij. Ze vonden nog een gaatje in hun drukke agenda om op de foto te gaan met Federaal Minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders.


Zwerfvuilactie donderdag 12/10 !


Volleybal

Onze schoolploeg heeft alle wedstrijden gewonnen en gaat door naar de volgende ronde! Proficiat Amber, Tine, Marlies, Emma, Lore, Charlotte en Elena! Een mooie prestatie!


Mini-voetbaltornooi 1e graadBabbelwater zet leerlingen aan tot praten te Gijzegem

Op dinsdag 10 oktober kregen de leerlingen van het SVI Gijzegem een flesje ‘babbelwater’ ter gelegenheid van de Werelddag Geestelijke Gezondheid.

Op dinsdag 10 oktober was het Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Het thema van deze dag is ‘Samen Veerkrachtig’ en iedereen wordt uitgenodigd om stil te staan bij zijn of haar geestelijke gezondheid of die van anderen. Het SVI Gijzegem draagt zijn steentje bij om de leerlingen en leerkrachten ‘veerkrachtiger’ te maken. Gedurende het hele schooljaar werkt onze school rond ‘Fit in je hoofd’. Iedere maand brengen we een tip onder de aandacht, zoals buikademhaling aanleren als onderdeel van omgaan met stress, workshops rond beweging en creativiteit, een knuffeldag rond Valentijn … Dit project kreeg de naam’ SAVA?’

Op 10 oktober kregen iedere leerling en leerkracht een flesje water met een speciaal etiket met de tekst: SAVA? PRAAT EROVER! Op het etiket staan ook het logo van de school en van het ILB. Bovendien kregen de leerlingen een sticker om in hun agenda te kleven, met daarop de gegevens van personen binnen en buiten de school bij wie ze terecht kunnen als ze nood hebben aan een babbel of aan hulp. In de klassen hangen ook posters omhoog over de 10 stappen van ‘Fit in je hoofd’ en NokNok. We hopen dat deze actie de leerlingen en de leerkrachten ertoe aanzet even na te denken over hun eigen geestelijke gezondheid en om nog meer begrip te hebben voor problemen bij anderen. Samen werken we aan meer veerkracht!


Sportdag

Angel Podevyn 4LOSPA - Judo

Angel heeft een knappe derde plaats behaald op een internationaal tornooi in Polen.


De eerste schooldag.