Gratis Software!

ICT krijgt een steeds belangrijkere plaats in het onderwijs. Naast de hardware (computers, laptops, tablets) is werken met de meest recente software tevens cruciaal, zowel voor de school, de leerkracht als de leerling. Het is aangewezen dat iedereen dezelfde software gebruikt én dit niet enkel tijdens de les maar ook thuis, zodat ze efficiënt kunnen werken aan taken of voorbereidingen.

SVI Gijzegem heeft daarom beslist om in zee te gaan met Academic Software bvba. Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om zowel thuis als op de school steeds over de laatste, legale software te kunnen beschikken. Elke leerling krijgt zo een pak legale software ter beschikking die ze thuis kunnen installeren zoals bijvoorbeeld:

° McAfee Anti-Virus voor 2 computers
° Microsoft Office 2016 voor 5 computers
° Microsoft Windows 10 Pro Academic Upgrade

Het is duidelijk dat dit een mooie besparing kan opleveren per leerling, gezin of thuis.

Bovendien – en dit is echt uniek - beschikken de leerlingen (en hun ouders, broers/zussen,…) zo over een externe, professionele helpdesk. Deze helpdesk helpt hen met alle mogelijke softwareproblemen. Waar nodig kan de computer zelf worden overgenomen door hun specialisten om het probleem te verhelpen. De helpdesk is elke werkdag gratis bereikbaar (ook op woensdagmiddag) per telefoon of per mail en staat dus ter beschikking voor alle gezinnen waarvan er iemand leerling is op onze school.

Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat onze school, de leerkrachten én leerlingen altijd en overal met de meest actuele software kunnen werken. We zijn er dan ook van overtuigd dat dit project een enorme meerwaarde zal blijken in de ontwikkeling van onze leerlingen.

Heeft u nog vragen, dan kan u ons steeds & altijd contacteren.

De software kan je downloaden via volgende website :

www.academicsoftware.be

De werkwijze.